Tort Magic Moments

de La Ancuta in Torturi, 20 Mar 2011 | 8326 vizualizari

 

Ieri nasa noastra a implinit o varsta frumoasa si m-am gandit sa-i fac o surpriza.Am ales "Magic Moments" pentru momentele frumoase petrecute impreuna. La multi ani nasa!!! Iar voua tuturor va doresc nasi ca ai nostri!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • coaja si esenta de lamaie
  • 50 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cu varf nuca de cocos

Pentru insiropat:

  • suc proaspat de portocale

Crema ganache de ciocolata alba:

  • 250 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g nuca taiata marunt
  • 1 foaie gelatina

Crema de lime:

  • 350 g iaurt gras
  • 80 g zahar
  • coaja si sucul de la o lime
  • 150 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 5-6 biscuiti cu bucati de ciocolata

Pentru ornat:

  • trandafiri din caramele
  • frisca
  • coaja de lime si portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Magic Moments:

Blatul:

Mixam bine ouale cu 2 linguri apa fierbinte, zaharul, coaja si esenta de lamaie.

Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam in crema de oua.

La final adaugam nuca de cocos si omogenizam.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preancalzit la 180 de grade, timp de 20-25 de minute.

Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie, apoi il taiem in doua.

Pentru crema ganache punem la topit ciocolata rupta bucati impreuna cu jumatate din catitatea de frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere, dam de pe foc si omogenizam.

Cand a juns la temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata in prealabil in apa rece. Omogenizam si lasam la racit.

Batem restul de frisca si adaugam ciocolata racita. Amestecam pana se omogenizeaza.

La final adaugam nuca taiata si amestecam.

Pe un platou punem o foaie de blat iar in jurul ei montam un inel de tort. Insiropam cu suc de portocale. Punem toata crema si nivelam.

Acoperim cu cealalta foaie de blat si dam la frigider pana pregatim crema de lime.

Pentru crema de lime amestecam iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de lime.

Hidratam gelatina 5 minute in 2-3 linguri de apa rece. Mai adaugam 2 linguri de apa si punem pe foc mic sa se dizolve. Nu lasam sa fiarba!

Luam cate o lingura din amestecul de iaurt si adaugam peste gelatina si omogenizam. Turnam apoi gelatina peste iaurtul ramas. Amestecam bine si dam la frigider pentru 30 de minute.

Batem bine frisca si o amestecam cu iaurtul scos din frigider.

La final adaugam biscuitii rupti bucatele, fara a pune si firimiturile si amestecam usor.

Scoatem tortul din frigider si insiropam blatul de deasupra.

Intindem apoi crema de lime si dam la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa ce s-a intarit crema scoatem inelul de tort si ornam dupa preferinta. Eu am folosit un strat subtire de frisca batuta si am ornat cu trandafiri din caramele si fasiute din coaja de lime si portocala.

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Magic Moments" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si frisca